post image

Usluga vođenja Intrastat dokumenta

In Time d.o.o. za vas će voditi Intrastat dokument. Više pročitajte na linku

Intrastat je sustav prikupljanja podataka o robnoj razmjeni između zemalja članica Europske unije (EU), koji je u primjeni od 1993. kad je uspostavljeno jedinstveno tržište i kad su uklonjene fizičke granice između zemalja članica. Izvještava se o svakom ulazu, tj. primitku robe iz druge zemlje članice u zemlju članicu odnosno o svakom izlazu, tj. otpremi robe iz zemlje članice u drugu zemlju članicu EU.

Vrijednost praga uključivanja za 2017. za primitke iznosi 1 700 000 kuna, a za otpreme 750 000 kuna. Carinska uprava odgovorna je za prikupljanje podataka od izvještajnih jedinica a provedba započinje danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Tvrtka In Time d.o.o. je od 01.07.2012. godine posredno uključena u pilot projekt u kojem se testirao Intrastat sustav što nam daje najviše preporuke prilikom odabira tvrtke za vođenje Intrastat dokumenata. Takvo ovlaštenje je moguće dati samo jednoj tvrtki dakle potrebno je izabrati tvrtku koja će po Vašem mišljenju biti najkompetentnija za obavljanje takve usluge.

Za sve dodatne informacije vezano za vođenje Intrastat dokumenta, obratite nam se na info@in-time.hr ili na 01/6254 444.